Η Σχολή

LATIN & GREEK

Σχολή Χορού

LATIN & GREEK SCHOOL OF DANCE είναι από τις αρχαιότερες σχολές στη Λευκωσία και στη Κύπρο. Δημιουργήθηκε το 1988 με σκοπό την διδασκαλία των ΛΑΤΙΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ με ιδιαίτερη έμφαση στη SALSA που τότε ήταν άγνωστοι στη Κύπριο. Ο ιδρυτής της και χοροδιδάσκαλος, με σπουδές και σεμινάρια στη Ελλαδα, Ισπανία και αργότερα στη Κούβα προσπάθησε να μεταδώσει την τέχνη και την κουλτούρα των Λατινικών Χορών στους μαθητές του. Με την παρέλευση του χρόνου φαίνεται ότι το κατάφερε με αποτέλεσμα από το 1988 να έχουν αποφοιτήσει μερικές χιλιάδες μαθητές/χορευτές οι όποιοι μέχρι σήμερα απολαμβάνουν την τέχνη του χορού σε όποιο μέρος του κόσμου και αν βρεθούν.

Πολύ σημαντική ήταν επίσης η διδασκαλία και η διάδοση των ελληνικών λαϊκών και παραδοσιακών χορών με ιδιαίτερη έμφαση στους πιο δημοφιλείς Χασάπικο και Ζεϊμπέκικο με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Σημαντικό σημείο αναφοράς είναι ότι από την σχολή έχουν αποφοιτήσει μαθητές οι οποίοι σήμερα έχουν ανοίξει τις δικές τους σχολές με ιδιαίτερη επιτυχία.

about.jpg

Οι Δραστηριότητες μας

ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Η σχολή δέχεται μαθητές από 5 χρονών και άνω και διατηρεί τμήματα ανηλίκων και ενήλικων κατά είδος χορού. Είναι ανοικτή καθημερινά από τις 10πμ-10μμ για ομαδικά και ατομικά μαθήματα.

ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΑΙΚΟΙ ΧΟΡΟΙ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΑΙΚΟΙ ΧΟΡΟΙ

Μεγάλη έμφαση δίδεται στην εκμάθηση των ελληνικών λαικών χορών όπως Χασάπικο, Ζειμπέκικο, Χασαποσέρβικο, Συρτάκι και γενικά σε όλους τους Ελληνικούς χορούς.

ΑΛΛΟΙ ΧΟΡΟΙ

ΑΛΛΟΙ ΧΟΡΟΙ

Η σχολή έχει δημιουργήσει από την αρχή και διατηρεί μέχρι σήμερα τμήματα Belly Dance.

ΑΛΛΟΙ ΧΟΡΟΙ

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Έχει δημιουργηθεί ταυτόχρονα με την σχολή το 1988 με σκοπό την διδασκαλία των Κυπριακών χορών καθώς επίσης την προβολή και διάδοση της παράδοσης, των ηθών και εθίμων του τόπου μας. Έχει λάβει μέρος σε παρά πολλές εκδηλώσεις και φεστιβάλ στη Κύπρο και στο εξωτερικό.

LATIN & INTERNATIONAL DANCERS SHOW

LATIN & INTERNATIONAL DANCERS SHOW

Έχει δημιουργηθεί και αυτό από το 1988 και έχει δώσει χιλιάδες παραστάσεις στα καλύτερα ξενοδοχεία, φεστιβάλ και συνέδρια στη Κύπρο και στο εξωτερικό.

LATIN & INTERNATIONAL DANCERS SHOW

ΠΑΡΤΙ ΛΑΤΙΝΙΚΩΝ & ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

ΠΑΡΤΙ ΛΑΤΙΝΙΚΩΝ & ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

Εδώ και πολλά χρόνια η σχολή μας συμμετέχει με μεγάλη επιτυχία σε ΠΑΡΤΙ ΛΑΤΙΝΙΚΩΝ & ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ σε όλη την Κύπρο και το εξωτερικό. Για λεπτομέρειες, ελέγξτε το Facebook μας.

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΒΡΑΔΥΕΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΒΡΑΔΥΕΣ

Η σχολή διοργανώνει τακτικές εξόδους σε παραδοσιακές ταβέρνες, ρεμπετάδικα και μπουζούκια όπου οι μαθητές ξεδιπλώνουν τις χορευτικές τους ικανότητες στο ζειμπεκικο, στο χασάπικο, στο συρτάκι και σε όλους τους Ελληνικούς χορούς.

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΒΡΑΔΥΕΣ

Επικοινωνία

Αυλώνος 9Γ, 1075 Λευκωσία, Κύπρος
Τηλέφωνο: +357 99686296
Email: latins@cytanet.com.cy

Επιλέξτε τη γλώσσα σας